3 skarpe til ambassadør Kim Brixen

Vi har stillet tre spørgsmål om internationale konferencer og ambassadørrollen til Kim Brixen, lægelig direktør ved OUH – Odense Universitetshospital & Svendborg Sygehus.

Hvad er din erfaring med internationale konferencer?

”Jeg har igennem årenes løb dels været medarrangør til et par og hovedarrangør for en enkelt international kongres. Alle har været faglige og økonomiske succeser og har befordret, at danske kolleger i organisationskomiteerne har fået flere internationale kontakter og blevet mere involveret i internationale netværk.”

Hvordan vurderer du Inspiring Denmarks rolle?

”Inspiring Denmark er meget effektive og rutinerede i at hjælpe forskerne med at ‘vinde’ kongresser til Danmark. De forskellige internationale videnskabelige selskaber, som ‘ejer’ kongreskoncepterne inden for de forskellige fagområder, er blevet tiltagende professionelle. De stiller med rette forventning om en professionel håndtering i vores ende af kongresafholdelsen. Derfor er Inspiring Danmarks tværgående erfaring vigtig for forskeren i et givet område, som jo i sagens natur kun har erfaring fra sit eget område.”

Hvorfor valgte du at takke ja til at blive ambassadør for Inspiring Denmark?

”Fordi forskerne i Region Syddanmark har potentiale til at spille en større rolle som kongresarrangør, og denne ambition flugter med OUHs og Regionens forskningsstrategi. Samarbejdet med Inspiring Denmark har været yderst vellykket og er gået helt, som vi håbede.”