Ambassadørudnævnelse styrker Syddanmarks indsatsområder

Inspiring Denmark understreger med fire nye ambassadører inden for blandt andet droneindustrien og erhvervslivet sin forretningsstrategi.

 

Fire nye ambassadører for Inspiring Denmark blev torsdag aften 2. november 2017 udnævnt og hædret af organisationens protektor regionsrådsformand Stephanie Lose på et velbesøgt ambassadørarrangement i Odeon.

Blandt de fire ambassadører er to fra den fynske droneindustri, som netop er et indsatsområde i Odense Kommunes nye forretningsstrategi for 2018-2022.

 .

Bredt syddansk perspektiv
De to repræsentanter fra droneindustrien er Brad Beach, centerleder på Unmanned Aerial Systems på Mærsk Mc-Kinney Instituttet på Syddansk Universitet, samt Lars Michael Larsen, kommerciel chef hos UAS Denmark.

Jeg flyttede hertil i 2015 med kone og to børn. Vi elsker Odense, Fyn og hele Syddanmark og det at være med til at opbygge droneindustrien i Odense og i hele regionen. I min rolle som centerleder på Syddansk Universitet (SDU) befinder jeg mig i en unik position i og med, at SDU har afdelinger i både Sønderborg, Kolding, Esbjerg foruden Odense. Det gør, at jeg har et bredt syddansk perspektiv på, når jeg tænker syddansk droneindustri. Jeg synes, det er en ære at blive udnævnt som ambassadør, og for mig formaliserer det det arbejde, jeg allerede laver, siger Brad Beach.

  .

Events er del af strategi
For Michael Larsen, der som kommerciel chef hos UAS Denmark netop sidder på en af Odense Kommunes højaktuelle indsatsområder i forhold til kommunens forretningsstrategi for de kommende fire år, giver det god logik at melde sig som ambassadør under Inspiring Denmarks faner.

Det at huse events er jo også en del af vores strategi, så Inspiring Denmark og UAS Denmark har fælles interesser i den henseende. Vi har faktisk tidligere samarbejdet med Inspiring Denmark i et mindre omfang, hvor de støttede op om en international droneevent, som vi stod for, så jeg kender til organisationen, siger Michael Larsen.

  .

Knudepunktfunktion til erhvervet
De øvrige nyudnævnte ambassadører er Martin Zachariasen, dekan og professor, dr. scient, på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet i Odense, samt Jani Lykke Methmann, nyudnævnt direktør for Væksthus Syddanmark.

Netop Jani Lykke Methmanns position i forhold til det syddanske erhvervsliv er vigtig i forhold til Inspiring Denmark.

– Som væksthus arbejder vi med vækstorienteret virksomheder og er knudepunktfunktion i forhold til erhvervsfremmende aktører. Derfor er der et naturligt samarbejdspotentiale med Inspiring Denmark. Vi kan give inspiration til erhvervsudvikling og vækst i virksomhederne – bl.a. på robotområdet. Vi er dem, der bedst kender aktørerne og kan være opmærksomme på muligheder, siger Jani Lykke Methmann om sin nye ambassadørrolle.

  .

Branding potentiale
I forskningsmiljøer er der stor interesse i at beværte internationale konferencer, da de kan være med til at brande universitetet både over for omverdenen, men også i forhold til at tiltrække nye talenter, påpeger Martin Zachariasen.

– Jeg er naturligvis interesseret i, at vi kan tiltrække internationale konferencer til SDU og Odense. Inspiring Denmark kan hjælpe vores forskere med at tiltrække internationale konferencer og dermed profilere Odense og Syddanmark og få os på landkortet. Konferencer kan være med til at sætte ekstra spotlight på os, for man skal ikke underkende folks hukommelser om de konferencer, de har deltaget i. Man husker faktisk de fleste – også selv om det måske er 10 år siden. Konferencer kan også have den sideeffekt, at de kan tiltrække nye talenter til Odense, og så kan vi som både universitet og by være heldige at få pressens bevågenhed på de internationale konferencer, som dermed kan være med til at brande os, siger Martin Zachariasen, dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

 .

Se billeder fra dagen her

 .