Bliv klogere på moms

De danske momsregler og momssatsen på 25 % kan umiddelbart virke afskrækkende på mange udenlandske virksomheder og beslutningstagere, der overvejer at afholde et møde eller en kongres i Danmark.

For at nedbryde fordommene om, at det er specielt “moms-dyrt” eller “moms-besværligt” at afholde kongresser og møder i Danmark har det nationale udviklingsselskab for erhvervsturisme, MeetDenmark, udarbejdet en række vejledninger vedrørende moms på møder, kongresser og lignende her i Danmark. Vejledningerne er lavet i samarbejde med Dansk Erhverv og KPMG Acor Tax.

Med vejledningerne er det ønsket at skabe en situation, hvor alle danske aktører behandler og formidler momsen ens og optimalt. Det vil skabe grobund for tillid og tryghed hos både potentielle og eksisterende udenlandske kunder.

Der er i alt udarbejdet fem vejledninger:

  • Vejledning målrettet ikke-danske foreninger, organisationer mv., der skal afholde en kongres i Danmark med et ikke-kommercielt sigte
  • Engelsk version af ovenstående vejledning – både i kort og fuld version
  • Vejledning målrettet alle – dog primært danske – leverandører, der er involveret i levering af kongresser og andre mødeaktiviteter i Danmark til udenlandske arrangører og kunder
  • Engelsk vejledning til virksomheder og lignende, der afholder møder uden deltagergebyr i Danmark

Læs mere på www.altomkongres.dk/da/kobenhavn/momsvejledninger