Dagbog fra Dubai

I begyndelsen af november var vi i Inspiring Denmark repræsenteret ved den årlige kongres ’ICCA World’.

57th ICCA Congress blev afholdt af vores brancheorganisation: International Congress and Convention Association – ICCA. Dette efterår blev den afholdt i Dubai, UAE. Med faglige sessioner, rutinerede professionelle fra branchen og inspirerende speakers udefra var programmet tætpakket. Læs her et uddrag af Project Manager Morten Olstrups dagbog.

Fredag d. 9. november

20.15
Landet og klar til en kongres i et heftigt airconditioneret messecenter mellem højhuse, der rager flere hundrede meter i vejret. Begivenhedsrige dage venter, skjorter bliver strøget og materialer til morgendagens program lægges frem. Ready to go!

Lørdag d. 10. november

12.37
Forbereder Business Exchange. En event med 178 præsentationer af afholdte konferencer. 14 runder á 10 minutter, hvor vi vil få viden og inspiration fra potentielle konferencer i andre værtsbyer. Vores kongreschef Else Aldahl og jeg skal hver præsentere en konference. Vi ved, hvilke konferencer de andre præsenterer og har sammen prioriteret, hvad vi skal høre. Forbereder mig en sidste gang.

19.23
Business Exchange overstået. Mange input og en konstant rykken fra bord til bord, når hornet lød. Dejligt med stor nysgerrighed for vores erfaringer. Tre intense timer er klaret. Vi er inspireret og har muligheder at grave videre i.

Søndag d. 11. november

9.17
Har som ny deltager meldt mig til kongressens First Time Attendee Programme. Tre timers introduktion til ICCA og kongressen, og jeg er ikke alene. Der er hele 400 førstegangsdeltagere. Jeg kender flere fra vores skandinaviske ICCA-afdeling og møder nye ansigter fra blandt andet Normandiet, Osnabrück, Sydkorea, Taiwan og Athen – en god afspejling af de mange nationaliteter, der deltager.

15.30
60-70 deltagere fra de nordiske lande har i dag været samlet til Scandinavian Chapter Meeting. Da Inspiring Denmark har haft formandskabet i 2018, er vores direktør Birgitte Hee Olesen på og introducerer nordisk association seminar, der finder sted i Finland til januar. En event, hvor bl.a. Inspiring Denmark inviterer foreninger, der afholder konferencer. Som afslutning giver Birgitte stafetten videre til Bergen, der med Arve Lindgren i spidsen har formandsskabet i 2019. Arve kvitterer med rosende ord til Inspiring Denmark.

Mandag d. 12. november

6.59
Klokken 6.15 var jeg klar til ICCA Charity Run – et velgørenhedsløb på tre kilometer for de morgenfriske. Hver især har vi haft mulighed for at donere til et godt lokalt formål. Jeg gennemførte i varmen og har fået en god snak med blandt andet et japansk convention bureau, der har været vært for en konference, som kommer til Odense. En tur med mange nyttige input og en masse svedige high fives. Vi er seje!

14.13
Jeg har sat mig til rette for at høre om budprocessen for at tiltrække konferencer set fra en såkaldt Core-PCO’s synspunkt. En Core-PCO er en agent, der på vegne af en international organisation er sat til at finde det helt rette mødested til den rette pris og stå for alt det praktiske. Sessionen er interessant og giver et indblik i tankegangen fra nogle af de aktører, vi gerne vil samarbejde med.

14.52
Via ICCA’s kongres-app har jeg fortalt, at jeg til brain-dates vil tale med regioner og mindre byer om strategier for at tiltrække internationale konferencer. ’Dater’ bl.a. en kinesisk kvinde, der leder et lokalt convention bureau. Fik viden om deres fokusområder, mens hun især var interesseret i Inspiring Denmarks ambassadørprogram og tætte samarbejde med SDU og OUH. Vores arbejdsmetoder er ikke så forskellige endda.

Tirsdag d. 13. november

13.48
Jeg er med på Incredible Impacts. En session om samarbejde mellem internationale organisationer, værtsbyer og lokalbefolkninger, der rækker langt ud over mødedagene. Fæstner mig særligt ved en kongres om Downs Syndrom i Skotland, der har givet anledning til at forbedre uddannelse og rettigheder for udviklingshæmmede – og vist Edinburgh frem som en by, der sætter lige vilkår for alle borgere i centrum. Det er tydeligt, at der er store gevinster, når mange aktører arbejder sammen.

Onsdag d. 14. november

9.02
Fast på kongressens sidste dag er at samle danskerne. Wonderful Copenhagen står i spidsen og nordirske David Meade giver skarpe pointer. Han er en stand up-komiker i topklasse med flere tv-shows på BBC og får konstant forsamlingen til at rulle af grin. Hans mindgames med tilfældige deltagere er de bedste tryllekunstnere værdige. Pointerne virker og hans budskaber står lysende klart i hukommelsen.

12.30
Else og jeg sidder godt trætte i flyet mod det kolde nord og evaluerer på seks dage spækket med læring, indtryk og også oplevelsen af, at i Dubai er alt muligt. At være up-to-date med metoder, strategier og inspiration fra andre lande er yderst værdifuldt. Kigger en tyk stak visitkort fra alle kroge af verden igennem og glæder mig til at følge op.


 

FAKTA

ICCA – the International Congress and Convention Association – er brancheorganisationen for verdens førende inden for internationale møder og events. Der er 1100 medlemsorganisationer, der i alt kommer fra 100 forskellige lande. Siden organisationens grundlæggelse for 57 år siden, har ICCA specialiseret sig i den internationale mødesektor, tilbudt data, kommunikationskanaler og værktøjer til erhvervsudvikling. Læs mere på hjemmesiden.

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner. Læs mere om Inspiring Denmarks arbejde her.