Det personlige møde slår stadig cyberspace

Teknologi og borgerinddragelse er de ekstra krydderier til konferencer, som også vil være morgendagens foretrukne mødeform.

 

Inspiring Denmark sendte et team til Prag i midten af november 2017 for at deltage på 56th ICCA Congress i Prag.

 

Sammen med 1299 andre professionelle inden for konferencebranchen fra alle hjørner af verden blev Inspiring Denmark i løbet af fire intensive dage klogere på flere ting. Ikke mindst at den syddanske organisation blot er en lille del af en meget stor global familie, som lever af at tiltrække internationale konferencer.

 

Konferencen i Prag var en kærkommen lejlighed til at udveksle erfaringer, se sine internationale kolleger over skuldrene, blive inspireret og få de nyeste trends inden for teknologi og apps til mødeindustrien med sig hjem.

 

Også på konferencens workshops var der flere interessante tendenser at lære om.

 

Erfaringseksperternes ord

Blandt det vigtigste er, at trods en hastigt voksende teknologisk udvikling, er konferencer og det personlige møde stadig morgendagens foretrukne mødeform. Teknologien kommer altså ikke til at erstatte, men snarere understøtte fremtidens mødeformer, var det gennemgående budskab i løbet af de fire dage i Prag.

 

Et andet vigtigt punkt var kunsten at tiltrække næste generation til konferencer. En udfordring, som der blev givet flere gode bud på.

Blandt forslagene var en øget brug af teknologi og fokus på bæredygtighed, fx madspild. Men også en større inddragelse af brugere, borgere og patienter på konferencerne blev nævnt, så det ikke kun er de fagprofessionelles betragtninger, men også erfaringseksperternes ord, forskerne kan få med sig hjem i kufferten fra konferencen.