“Data giver os mulighed for at samles mere”

Sådan lyder det fra den amerikanske IT-guru Shomit Ghose, der er ambassadør for Inspiring Denmark.

På vores ambassadørtræf den 1. november fortalte han om, hvordan han ser Syddanmark som Danmarks tech-centrum. Men er det derfor, han har valgt at være ambassadør for Inspiring Denmark?

”Jeg har to gode grunde til at være ambassadør for Inspiring Denmark. Den ene er personlig. Den anden er professionel. Personligt har jeg været gift med en kvinde fra Syddanmark i mere end 30 år, så jeg kender regionen og folkene her ret godt. Professionelt ser jeg, at der sker virkelig meget her. Derfor er regionen interessant for resten af verden, lige som resten af verden er interessant for regionen.

Fra jord under neglene til fingrene på tasterne

For hundrede år siden gik vi fra at være et landbrugssamfund til at være et industrisamfund med fokus på produktion. Vi står nu midt i et nyt skifte; hvor vi går fra at være et samfund drevet af produktion til et datadrevet samfund. Det giver os helt nye muligheder for at samles mere, fordi vi faktisk bliver nødt til at samarbejde og skabe sammen. Til trods for at vores liv er mere virtuelt, tror jeg, at truslerne er minimale. Blandt andet fordi det i sidste ende er gennem personlig kontakt, at vi former de nødvendige bånd til hinanden.

I sidste ende tror jeg, at folk kun gennem personlig kontakt kan forme de bånd, der leder til samarbejde og kreativitet.

Vi skal fokusere på den positive brug af data

Det påvirker den enkelte, virksomheder og regionen, når vi bevæger os fra at være et industrisamfund til at være et datadrevet samfund. Derfor er det vigtigt, at vi forstår, hvad brugen af data medfører, for vores liv vil blive ændret på alle tænkelige måder. Her er det vigtigt at huske, at data er et meget stærkt redskab, der kan skabe reel forandring og have indflydelse på folks liv. Om det så er inden for sundhedsområdet eller i landbruget, tror jeg, at vi bliver nødt til at fokusere på den positive brug af data og forbyde den negative brug af data. I sidste ende tror jeg, at folk kun gennem personlig kontakt kan forme de bånd, der leder til samarbejde og kreativitet. Og det er essentielt for at være innovativ.”

Se hele interviewet med Shomit Ghose på Hindsgavl Slot her

FAKTA

Shomit Ghose er partner i den amerikanske venturekapitalfond Onset Ventures og en af de 86 ambassadører i Inspiring Denmarks ambassadørkorps. Korpset tæller en lang række indflydelsesrige personer med interesse i Syddansk vækst og udvikling. Læs mere om korpset her.

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner. Læs mere om Inspiring Denmarks arbejde her.