En verdenskvinde kommer til Syddanmark

Hun tror på destinationsfortællinger og -følelser

Og så brænder hun for ambitiøse udfordringer – både det nye Alsik eller bestyrelsesarbejdet for Inspiring Denmark. Mød kvinden der vil sætte Syddanmark på verdenskortet med destinationsfortællinger og en stærk forretningssans.

I Irmela Heinsius’ optik er det tilfældigheder der gør, at hun i dag er nået til der, hvor hun er. Med smilende øjne og ivrige fortællinger omtaler den administrerende direktør for det kommende Alsik i Sønderborg selv sin vej ind i hotelbranchen på formfuldendt engelsk som: ”Lucky turns.”

Det første skridt ind i branchen var i 1980, da den dengang 14-årige Irmela skulle vælge praktik. Hotellet ved siden af hendes rideskole fangede hendes blik og valget faldt på den praktiske beliggenhed. Fem år senere begyndte hun som elev i hotel management på Hotel Gravenbruch Kempinski Frankfurt. En karriere der de sidste 30 år har bragt hende verden rundt. Fra Berlin til verdensbyer som Beijing og New York og endda til Baku i Aserbajdsjan. En karrieresti som er grunden til, at hun i dag ser sig selv som en ”Hotel Gypsy”.

Hotelsigøjner med hjemve

Efter mange års arbejde rundt i verden kaldte Centraleuropa igen. Muligheden viste sig, da RIMC International Hotels & Resorts, der står for driften af Alsik, søgte en administrerende direktør til opstarten millionprojektet Alsik på Sønderborgs havnefront. Dette indebærer blandt andet ansættelsen af 130 medarbejde inden åbningen i foråret 2019.

Projektet, der er et samarbejde mellem PFA og Bitten & Mads Clausens Fond, har store visioner. Det kommende vartegn for den sønderjyske by er en investering på mere end 600 mio. kr. En investering der i sidste ende skal styrke Sønderborgs position som sønderjysk hovedstad. Irmela Heinsius selv er målrettet i opgaven: ”It is quite unique! It is a great location and a very ambitious project!”

Destinationsfortællinger

Arbejdet med udviklingen af Syddanmark stopper dog ikke der. I april tiltrådte Irmela Heinsius Inspiring Denmarks bestyrelse, udpeget af Syddansk Vækstforum. Hun håber, at hun med sine erfaringer og forståelse for internationalt samarbejde kan bidrage med et nyt blik på arbejdet med erhvervsturismen i området. En opgave hun sætter stor pris på, og som er på linje med hendes ambitioner.

Netop de internationale konferencer er i Irmela Heinsius’ optik centralt for at styrke Syddanmarks plads på verdenskortet. En opgave, der i sidste ende vil komme alle parter til gode: ”There is more to Denmark than just the Capital city. People must not be stuck in Copenhagen. I believe in destination tales. Destination tales is one of the most important factors.”


FAKTA

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner. 

Læs mere om det nye Alsik her.