Filosofi i Skolen: Husk at lytte til alle gode råd

Projektet Filosofi i Skolen ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet, var i år værter for to internationale konferencer for første, men ikke sidste gang. Værtsskabet har nemlig givet større netværk og optimal eksponering af instituttets projekt Filosofi i Skolen.

 

Odense fik vist sig fra sin allerbedste side d. 26.-27. maj. Godt 50 filosoffer var samlet i en solrig weekend i Odense Adelige Jomfrukloster lige bag ved Odense Domkirke.

Anledningen var det årlige SOPHIA Network Meeting, som Syddansk Universitets Institut for Kulturvidenskaber var vært for. Og det var en overvældende positiv oplevelse.

“Det var et utroligt vellykket arrangement med mange gode faglige oplæg og praktiske øvelser. Selve værtsrollen var også relativ nem at løfte, fordi vi var så heldige at få rigtig stor hjælp fra SOPHIA-netværket. Det gav plads og overskud til også at være vært for Odense,” siger Søren Sindberg Jensen, der er postdoc ved Institut for Kulturvidenskaber. Han var ansvarlig for det praktiske arbejde i forbindelse med netværksmødet.

Det bedste præsentationsmateriale

Både konferencen i sig selv, men også Odense i bragende solskinsvejr fik mange positive tilbagemeldinger fra de mange forskellige nationaliteter, der var samlet i H.C. Andersens fødeby.

“Vi var så heldige med antallet af deltagere. Det passede med, at vi kunne være i de historiske bygninger, som Odense Adelige Jomfrukloster jo er, og det gjorde stort indtryk,” siger han.

Han overhørte undervejs i konferencen et bestyrelsesmedlem i SOPHIA tale med en potentiel vært for det næste netværksmøde. Han ville, lidt håbefuldt, høre, hvad der skulle til for at komme i betragtning som vært.

“Bestyrelsesmedlemmet fremhævede vores meget fine præsentationsmateriale, som Inspiring Denmark lavede for os, som det bedste materiale, han nogensinde havde set. Så det er vi da ret stolte af,” siger Søren Sindberg Jensen.

Øget trafik på Facebook-side

For instituttet har værtsskabet betydet flere internationale kontakter, og så har SOPHIA været en fremragende platform til at udbrede kendskabet til Syddansk Universitets projekt Filosofi i Skolen.

“Faktisk blev vi kontaktet af nogle kolleger i Bruxelles inden konferencen, der gerne vil blive en dag ekstra i Odense for at høre mere om vores projekt. De arbejder nemlig med det samme. Og i det hele taget kunne vi bemærke en øget trafik på vores Facebook-side under og efter konferencen,” forklarer han.

Han er ikke i tvivl om, at hvis chancen for at stå som vært for en lignende konference skulle opstå i fremtiden, så er han klar.

“Vores råd til andre værter er at huske at trække på den hjælp, du kan få og lyt til de gode råd og input, du får – også uden for dit eget kernekompentenceområde. Vi havde fx aldrig selv kunnet lave et tilbudsmateriale som det, Inspiring Denmark lavede for os,” siger Søren Sindberg Jensen.

.


FAKTA

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner. 

Følg med i Filosofi i Skolens arbejde.

.