International automationskonference styrker AAU’s omdømme

Automatisering og robotteknologi inden for offshore olie og gas er i fokus, når Aalborg Universitet i Esbjerg inviterer industrien og forskere fra hele verden til den tredje IFAC-konference i Esbjerg.

 

I de sidste to dage i maj og første dag i juni 2018 er Aalborg Universitet (AAU) i Esbjerg vært for den tredje internationale IFAC-konference om avanceret automation inden for olie- og gasindustrien.

 

Bag konferencen står Zhenyu Yang, der er lektor på Aalborg Universitet, og som bor, forsker og underviser i Esbjerg.

Det er første gang, jeg skal være vært for en konference. Der er utroligt mange detaljer at holde styr på og meget arbejde ved det, men det er også meget lærerigt, siger han.

 

Esbjerg vakte begejstring

Den første IFAC Automatic Offshore Oil and Gas Production (OOGP) konference fandt sted i 2012 i Norge, og tre år efter var Brasilien vært. Det var her, at Esbjerg blev præsenteret som mulig tredje konference.

Jeg havde en præsentation af Esbjerg som konferencemulighed med, som Inspiring Denmark havde lavet for os, og den vakte stor begejstring, fortæller han.

 

Interessen for Aalborg Universitet, Esbjerg og Danmark var så stor, at komiteen pegede på Danmark som værtsland for konferencen i 2018.

 

Promoverer forskning

IFAC OOGP 2018 forventes at trække ca. 60-80 deltagere og er et fælles forum for forskere og industrien fra hele verden, hvor deltagerne mødes og udveksler idéer, udvikling og udfordringer på tværs. I løbet af de tre dage vil der være oplæg, præsentationer og diskussion af emner inden for automatisering, robot- og optimeringsteknologi inden for offshore olie og gas.

Det er utroligt vigtigt at mødes fysisk og udveksle viden og idéer. Samtidig er det en god måde for Aalborg Universitet at promovere vores navn og vores forskning og Esbjerg som by og på den måde forstærke det omdømme, vi allerede har internationalt, siger han.

 

Særligt Aalborg Universitet får mulighed for at vise sine kompetencer og forskning og få placeret sig på verdenskortet.

 

Professionelt samarbejde

Vi har fået rigtig god hjælp fra Inspiring Denmark. Ikke mindst i forhold til vores præsentation af Esbjerg, som var med til at vinde konferencen her til. Det har været et godt og meget professionelt samarbejde, siger Zhenyu Yang.

 

Konferencen understreger det stærke faglige miljø på Aalborg Universitet og Esbjergs position som offshore-hovedstad, fortæller Inspiring Denmark.

Det var helt oplagt at forsøge at få værtskabet for IFAC-konferencen, der matcher både Esbjergs og Aalborg Universitets styrkepositioner. Et stærkt samspil mellem by, forskning og erhverv er ofte et afgørende element, når værtsbyer skal vælges. Konferencer som IFAC er med til at profilere Esbjerg og værtsinstitutionerne i international sammenhæng, siger Morten Olstrup, Project Manager hos Inspiring Denmark, der har samarbejdet med Zhenyu Yang om konferencen.

 

FAKTA – IFAC OOGP2018

Konferencen finder sted på Aalborg Universitet i Esbjerg fra mandag 30. maj til onsdag 1. juni 2018.

Bag konferencen står Aalborg Universitet, ABB og DHRTC, og IDA har bidraget økonomisk til konferencen.

Læs mere om konferencen på www.ifac-oogp2018.org