International kongres vundet efter præsentation i Bordeaux, Frankrig

Det tager lang tid at lande en international kongres. Professor på Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet, Bjarne Winther Kristensen, og hans team har i godt fire år arbejdet på at hente en international kongres for neuropatologer fra hele verden til Odense. Det er netop lykkedes, hvilket bl.a. kan ses i TV2 Fyn her.

Under afviklingen af den 11. European Congress of Neuropathology i Bordeaux i Frankrig besluttede bestyrelsen, at den 12. konference i 2020 skal afvikles i Odense på Radisson Blue H.C. Andersen Hotel.

Omkring 500 forskere og læger inden for neuropatologi vil derfor samles i Odense i fire dage først i juni i 2020. De skal høre topforskere fortælle sidste nyt fra neuropatologernes fagområde. Neuropatologerne stiller alle de vævsbaserede diagnoser inden for sygdomme i nervesystemet – lige fra kræft i hjernen til Alzheimer o.m.m.

Når professor Bjarne Winther Kristensen og hans team gerne ville hente kongressen til Danmark, er det bl.a. for at sætte fokus på, at Danmark og dermed også Odense er i front i forhold til diagnostik og behandling af sygdomme i nervesystemet.

“På den måde kan vi gøre det synligt, hvad vi laver, både inden for kræft i nervesystemet, hvor vi i Danmark er meget aktive, men også inden for andre emner, som grænser op til regulær hjerneforskning, siger professor Bjarne Winther Kristensen, OUH.”

Deltagerne bliver budt velkommen på Odense Rådhus, mens gallamiddagen foregår på Hindsgavl Slot. Tidligere på året deltog et medlem af den internationale bestyrelse EURO-CNS i et såkaldt sitevisit i Odense og på Hindsgavl Slot. Her var Bjarne Winther Kristensen og senior project manager Lene Lysholt fra Inspiring Denmark værter og rundvisere, og gæsten var meget begejstret.

“Bestyrelsen lagde i sin begrundelse for at vælge Danmark vægt på det meget professionelle og gennemarbejdede tilbud, og her må jeg sige, at vi slet ikke var nået hertil uden Inspiring Denmark. De har været helt uundværlige. Inspiring Denmark sidder med alle redskaber og en ekspertise, som gør, at vi kan lave et meget professionelt setup, siger Bjarne Winther Kristensen.”