Internationale konferencer kan rekruttere udenlandsk viden

International Staff Day på OUH er et af tiltagene i samarbejdet mellem OUH og Inspiring Denmark. Målet er at sikre udenlandske videnskræfter til sygehuset.

Internationale konferencer tiltrækker viden. Det ved OUH, der er en flittig vært, og som følge af det kontinuerligt huser mange internationale forskere og ph.d. studerende. Det er blandt andet årsagen til, at sygehuset har et tæt samarbejde med Inspiring Denmark, der hjælper med at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark.

I maj 2018 var OUH vært for International Staff Day, der arrangeres for de internationale medarbejdere på sygehuset.

Win-win situation

Mødet, der fandt sted på First Grand Hotel, forsøgte at skabe status over de udenlandske medarbejderes oplevelse af hverdagen på OUH.

Og så blev mødet brugt som en velegnet anledning til at orientere om den strategi for internationalisering, som OUH og SDU’s Klinisk Institut for forskning følger sammen. En strategi, der blandt andet hviler på særligt internationale konferencer, hvor formålet netop er at tiltrække flere udenlandske kræfter til sygehuset.

I den anledning præsenterede Birgitte Hee Olesen, direktør i Inspiring Denmark, et oplæg om konferencers betydning. Ikke blot for selve værten, men også for de implicerede medarbejdere, for byen, for økonomien og i forhold til rekruttering.

Læs vores bud på fem gode grunde til, hvorfor du skal være vært her.