Månedens mødested: ”skønt til vandet og midt i landet”

NYBORG STRAND har en 119 år gammel historie med masser af udvikling og spænder mellem mødested, hotel, konferencecenter og badehotel.

På NYBORG STRAND er loyalitet og genkendelighed nogle af nøgleordene – også selvom det gamle badehotel har opgraderet fra badetøfler og liggestole til nye moderne relax-omgivelser.

”Inspiring Denmarks netværk er vigtigt for os, da det er derigennem, vi får mulighed for at sparre med andre hoteller og konferencesteder. Det er den primære vej til internationale møder, der også kan være grundlag for nationale møder. Det er altså både en markedsføringsplatform og sparringssted. Vi er glade for at være med i det.

På fornavn med gæsterne

Vi har en lang, stabil historie takket være trofaste medarbejdere og gæster. Der er både 25- og 40-års jubilæer inden for begge grupper. Rigtig mange af konferencerne kommer igen og igen, så vi har en tavle i forhallen med de møder og konferencer, der har haft deres gang her gennem 50 år. Vi sætter stor pris på vores trofaste kunder.

Nogle kunder har man et langvarigt samarbejde med, så vi er på fornavn med nogle af vores gæster. Det giver noget genkendelse, stabilitet og tillid, og som medarbejder får man en ydmyg tilgang til arbejdet. Vi vil gerne være med til at skabe nogle gode rammer for dem.

 

Fra badehotel til hele Danmarks mødested

Om sommeren laver vi det om til badehotel igen, ligesom det oprindeligt var. Også selvom det ikke decideret er et badehotel længere. Vi har dog udvidet i år og lavet det nye Fit & Relax, hvor saltvandet trækker havet med ind på hotellet. På den måde er den gamle stemning der lidt alligevel. Men vi er nok efterhånden lidt for store til at være et rigtigt badehotel.

Jeg tror dog, at vores beliggenhed betyder noget for vores gæster. Vi ligger skønt til vandet, og vi ligger midt i landet. Københavnerne har kun én bro, og deltagere fra Jylland og Fyn slipper for broafgiften. Der er heller ikke langt til hverken banegård eller motorvej. Vi er lette at komme til.

Og så tror jeg, at vores kapacitet betyder noget. Vi har plads til alle både i forhold til parkering og overnatning, og derudover er vi meget fleksible hvad angår mødefaciliteterne. Lokalerne er bygget til at blive udvidet eller blive gjort mindre.

Det internationale og nationale arbejder sammen

De internationale konferencer giver lidt krydderi. Det er sjovt at få nogle udenlandske øjne på hotellet, og så hjælper det jo på belægningen. Det giver os omtale og nogle gange vælger værterne jo at lægge andre møder hos os efterfølgende.

Lokalsamfundet mærker også de internationale møder på en anden måde. De opdager dem lettere nede i byen, og det giver en øget omsætning for fx restaurationerne. Deltagerne tager jo ofte ud og spiser, når de er her i flere dage, og så vil det se mere end NYBORG STRAND.

Vi har også lavet et samarbejde med kommunen, så borgmesteren kommer ud og byder velkommen ved alle internationale konferencer. Lige for tiden kommer de herud til os, men ellers har velkomsten tit fundet sted på Nyborg Slot. Det kan mærkes, at det sætter Nyborg på landkortet.”


FAKTA

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner. 

Læs mere om NYBORG STRAND her.