Mange nye konferencer til Syddanmark

2016 blev et rigtig godt år for arbejdet i Inspiring Denmark.

Sammen med dedikerede værter, professionelle konferencehoteller og andre gode samarbejdspartnere tiltrak Inspiring Denmark 18 internationale konferencer med en estimeret omsætning på 45 millioner kroner til Region Syddanmark.

 Den store indsats i 2016 med en estimeret omsætning på op imod 45 millioner kroner gav en stigning på hele 36% i forhold til resultatet i 2015. Den store stigning skyldes især succesen med at tiltrække en række helt store konferencer. For eksempel lykkedes det at tiltrække kemikonferencen International Conference on Coordination Chemistry (ICCC), som i år 2024 over fem dage vil samle op imod 1.700 kemiforskere fra hele verden i Odense.

Internationale konferencerne i de kommende år

I de kommende år vil Region Syddanmark blive vært for de 18 nye internationale konferencer, som i 2016 har truffet beslutning om, at de vil afholde deres arrangement i vores landsdel.

Heldigvis er det langt fra alle konferencer, der ligger lige så langt ude i fremtiden som ICCC, der bliver afholdt i år 2024. De fleste af de vundne konferencer vil blive afholdt i de kommende år. Der er tale om både nordiske og internationale konferencer, der typisk tiltrækker mellem 100 og 500 deltagere.

Temaerne for konferencerne fordeler sig jævnt mellem life science og universitetsområdet. Herudover er der også konferencer indenfor det nye fokusområde, som dækker klynger og erhvervslivet.

Geografisk er de vundne konferencer i 2016 spredt over flere af regionens byer, som for eksempel Esbjerg, Middelfart og Nyborg.

International Conference on Coordination Chemistry (ICCC) kommer til at finde sted i Odense.