Ambassadør vinder stor kongres i 11. time

Ambassadør Birte Østergaard, lektor, ph.d. ved Enheden for Sygeplejeforskning på Klinisk Institut, SDU, har netop hentet endnu en stor international kongres til Syddanmark. Kongressen var faktisk vundet af en anden vært og destination, men i sidste øjeblik faldt valget på Syddanmark.

’12th International Family Nursing Conference 2015’ er den tredje internationale kongres, Birte Østergaard siden 2011 har fået til Syddanmark i samarbejde med Inspiring Denmark. Og til vores seneste ambassadørarrangement blev hun fortjent hædret for sin store og meget betydningsfulde indsats.

Birte Østergaard fortæller, at det er ganske særligt at få kongressen til Danmark:
Det er jo ikke hver dag, at en stor international kongres om sygepleje kommer til vores lille land.

Kongressen ’12th International Family Nursing Conference’ kommer til Syddanmark i 2015, hvor den afholdes i Odense fra den 18. til 21. august. Kongressen har temaet ‘Improving Family Health Globally through Research, Education, and Practice’ og sætter fokus på en global forbedring af familiens helbred. Det forventede antal deltagere er 400 internationale og nationale fagpersoner.

Birte Østergaard er bestyrelsesmedlem i International Family Nursing Association og foreslog Syddanmark som destination.

 

Valg af konferencedestination

Mange aspekter spiller ind, når en kongres skal være destination – eksempelvis:

  • Kongresfaciliteter
  • Det faglige bagland
  • Destinationens generelle muligheder.

Med ’12th International Family Nursing Conference’ kæmpede Syddanmark mod to andre populære destinationer, og det var ikke Syddanmark, der vandt konferencen i første runde.

’International Family Nursing Conference 2015’ havde valgt mere eksotiske breddegrader i Brasilien. Men der var nogle vilkår, som Brasilien ikke kunne opfylde, og så var Birte Østergaard, Inspiring Denmark og Syddanmark klar.

Vi havde allerede i budrunden mange faglige og praktiske aspekter af kongresplanlægningen klar, og det var medvirkende til, at kongressen valgte Syddanmark.