Fælles perspektiv ved Spiren til Værtskab

Regionen skal i fremtiden kunne markere sig på verdenskortet som et område, hvor internationale forskere finder det interessant at arbejde – eller deltage i vidensdeling sammen med kollegaer.

Internationale konferencer og kongressers store betydning blev slået fast på Inspiring Denmarks inspirationsmøde på Jernbanemuseet i Odense “Spiren til Værtskab” 25. september. Potentielle værter til kommende internationale konferencer hørte om mulighederne for aktivt at gå ind i værtsrollen – og ikke mindst hvilken praktisk hjælp Inspiring Denmark kan yde i den forbindelse. Hjælpen er nemlig – som alle pointerede på mødet – utrolig vigtig, så kongresværterne kan koncentrere sig om det faglige indhold.

Opbakning til vidensmedarbejderne fra deres chefer om at gå ind i værtsrollen, mangler ikke. Tværtimod har bl.a. OUH og SDU i deres nye strategi afsat én million kroner til en underskudsgaranti til deres medarbejdere, hvis de vil arrangere en international konference, oplyste administrerende direktør på Odense Universitets Hospital, Jane Kragelund og dekan på Syddansk Universitet, Per Michael Johansen, på mødet.

Regionsrådsformand Carl Holst er ligeledes begejstret ved udsigten til at Region Syddanmark i fremtiden i langt højere grad får muligheden for at markere sig som en vidensregion: “Internationale konferencer skaber innovation og udvikling, og når vi er værter skaber vi et udstillingsvindue omkring Region Syddanmarks styrkepositioner verden over. Det er helt afgørende, hvis vi i fremtiden skal tiltrække internationale talenter til vore vidensinstitutioner,” sagde han bl.a. på mødet, og fik opbakning fra Jane Kragelund:

“Vi er nødt til at få et internationalt perspektiv på vores offensive forskning for at blive inspireret, og derfor opfordrer vi målrettet vore medarbejdere til at blive kongresværter. Det skaber grobund for rekruttering og udveksling af forskere mellem OUH og internationale forskningscentre – begge veje til glæde for vore forskere og patienter,” slog hun fast.

Diana Andersen, Convention Manager hos Inspiring Denmark, glæder sig over den entydige opbakning fra regionen, SDU og OUH.

“Den er helt nødvendig i vore bestræbelser på at gøre Syddanmark til landets bedste møderegion, også set med internationale øjne,” siger Diana Andersen, der allerede på nuværende tidspunkt i øvrigt har signet flere kommende videnskongresser til Syddanmark, blandt andet en nordisk kongres inden for sygeplejeforskning.