Lokale arbejdsgrupper skaber Oplevelsen af OS

Projektet ”Byernes Værtskab” skal styrke værtskabet i Region Syddanmarks konferencebyer. Der skal udvikles et værtskabsberedskab i byerne, og hver by skal have defineret, hvilken signaturoplevelse gæsterne skal tage med sig hjem fra et møde eller en kongres – altså ”Oplevelsen af OS”.

 

Det vil være en uvurderlig hjælp, når store, internationale kongresser skal vindes og afholdes. En særlig signatur og et lokalt task-force er med til at sikre, at byerne i Syddanmark skiller sig ud fra andre kongresbyer i verden.

 

Fra marts til maj i år afholdes en række workshops, der har til formål at konkretisere den særlige signatur for Middelfart/Fredericia, Kolding, Billund/Vejen, Nyborg, Odense, Svendborg, Vejle og Sønderborg. 

Det er InnovationLab, der faciliterer, og med udgangspunkt i cases og research vil InnovationLab inspirere deltagerne og komme med konkrete forslag til, hvordan de forskellige aktører i byen sammen kan tiltrække flere kongresgæster.

Hver by får sin egen ”signaturbog” med en beskrivelse af hvilken oplevelse, kongresgæsterne skal have med sig hjem.

På workshoppen lægges samtidig grundstenen til hver bys beredskab.

Resten af 2014 skal bruges på at konkretisere workshoppens resultater og nedsætte lokale task-forces, der skal sikre et godt værtskabsberedskab ved kongresser og konferencer.

 

I Inspiring Denmark kan vi bruge signaturerne, når vi eksempelvis udarbejder bids på kongresser. Der er ingen tvivl om, at jo skarpere byernes identitet er, jo nemmere er det for vores grafikere at formilde budskabet visuelt og indholdsmæssigt.

Hvis kongresværten ønsker en bestemt stil eller et særligt tema, er byernes signaturer endnu et værktøj i kassen, der kan bruges til kongresforberedelserne.

 

Inspiring Denmark holder dig opdateret med udviklingen af signaturer, og vi vil løbende vise eksempler på, hvordan disse kan bruges i udviklingen af bids, kongrestemaer og involvering af byerne i forbindelse med kongresser.