Spiren til Værtskab 2014 netop afholdt

En række syddanske forskere, læger og vidensfolk blev inspireret til kongresværtskab, da de deltog i Inspiring Denmarks arrangement Spiren til Værtskab.

 

Inspiring Denmarks arrangement Spiren til Værtskab er netop blevet afholdt på Hotel Radisson Blu i det centrale Odense. Inspiring Denmark afholder Spiren til Værtskabet hvert andet år med det formål at vidensdele og inspirere Syddanmarks videns- og erhvervsfolk til at stille sig i spidsen for en international kongres. Inspiring Denmark hjælper gratis de førnævnte personer med at tiltrække og vinde kongresser til regionen.

 

Formålet med arrangementet var at indvie potentielle værter i en række opgaver som kongresvært. Dagens oplæg var fra bl.a. kongresvært Ivan Brandslund, som fortalte om hvorfor det er interessant at tage værtskabet. Fra virksomheden ICS International Congress Service blev vi beriget med viden om, hvordan en Professional Congress Organiser kan hjælpe i planlægningsforløbet så man som vært kun skal fokusere på eksempelvis det faglige indhold.

 

Sygehusdirektør Kim Brixen fik dagens sidste ord. Deltagerne fik præsenteret formålet med international kongresaktivitet i et bredere perspektiv. Der var særligt fokus på mulighederne ved det internationale netværk, der opbygges gennem kongresaktivitet.

 

Dagen sluttede med at deltagerne kom på en kort eventyrs tur ledt af selveste H.C. Andersen og paraden. Den karismatiske H.C. Andersen, som hedder Torben Iversen når hatten ikke bæres, førte alle deltagerne til Møntergården, hvor dagen sluttede i netværkets tegn med en let middag. Både H.C. Andersens paraden og Møntergården bruges ofte i forbindelse med internationale kongresser i Odense.

.

Se billeder fra dagen her

.