Klyngeudvikling – en vigtig ingrediens i Syddansk udvikling

Succeshistorier var der masser af på TCI-konferencen. Og det glædede Carl Holst, Regionsrådsformand i Region Syddanmark

D. 3.-6. september 2013 blev TCI Global Conference afholdt i Kolding. Temaet for dagene var “Designing the Future – Innovation through Strategic Partnerships”. Noget der i den grad blev udfoldet og udlevet.

Carl Holst er overbevist om, at konferencen har sat Syddanmark på det internationale landkort. Det bekræfter konferencevært Lotte Langkilde, leder af Det Danske Klyngeakademi REG X. Hun oplevede en stor udenlandsk interesse for det syddanske klyngearbejde, og er ikke i tvivl om, at de syddanske kompetencer inden for energi, velfærdsteknologi og design er blevet mere synlige. 

Tweet førte til nyt udvekslingsprogram

De sociale medier blev flittigt brugt under konferencen, og ledte til at nye alliancer opstod. Et af de over 1.000 tweets kom fra Glasgow School of Art; “Er der nogen der vil samarbejde med mig om et nyt udvekslingsprogram for studerende?”. Bolden blev straks grebet af Syddansk Universitet og Designskolen Kolding. De tre parter mødtes og tegnede de store linjer for et nyt udvekslingsprogram, der kombinerer design, engineering og business. Tanken er, at de studerende skal arbejde med praktiske udfordringer i regionens erhvervsklynger.

Programchef fra Welfare Tech, en markedsdreven klynge for velfærdsteknologier, Karen Lindegaard var også med. Oplevelsen har her også skabt nye muligheder: “Hos Welfare Tech har vi en klar strategi om, at vi meget gerne samarbejder med internationale klynger. De giver vores virksomheder adgang til nye, interessante markeder. Vi har derfor haft snøren ude i forhold til at finde mulige samarbejdsklynger, og her efterfølgende har jeg haft travlt med at tjekke op på kontakter blandt andet i Østrig, Sydtyskland og Australien.”

 Verden kommer til Syddanmark

Også CEO Peter Blach fra Offshore Energy har fået skabt relationer til netværk og klynger. Blandt andet ved at åbne dørene for besøgende under konferencen i et af de programsatte firmabesøg.

“Vi har fået to konkrete kontakter fra Abu Dhabi og Brasilien ud af konferencen, som vi har store forventninger til. Normalt skal vi selv ud og finde kontakterne i udlandet, og det er ikke altid let. Her kom de, der har interesse i Offshore til os, og vi var heldige at ramme nogle interessante personer. Den slags kontakter er meget værd for os”, fortæller en glad CEO.

TCI-stafetten er givet videre og afholdes d. 10.-13.november 2014 i Monterrey, Mexico.


FAKTA

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner. 

Læs mere om TCI NETWORK her.