TCI 2013: Klyngeudvikling – en vigtig ingrediens i Syddansk udvikling

Succeshistorier var der masser af på konferencen, og det glæder Carl Holst (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark, som er overbevist om at konferencen har sat Syddanmark på det internationale landkort. Det bekræfter Lotte Langkilde, leder af Det Danske Klyngeakademi REG X. Hun oplevede en stor udenlandsk interesse for regionens klyngearbejde og er ikke i tvivl om, at de syddanske kompetencer inden for energi, velfærdsteknologi og design er blevet mere synlige.

De sociale medier blev flittigt brugt under konferencen, og ledte til at nye alliancer opstod. Et af de over 1.000 tweets kom fra Glasgow School of Art; “Er der nogen der vil samarbejde med mig om et nyt udvekslingsprogram for studerende?”. Bolden blev straks grebet af Syddansk Universitet og Designskolen Kolding. De tre parter mødtes og tegnede de store linjer for et nyt udvekslingsprogram, der kombinerer design, engineering og business, og hvor de studerende skal arbejde med praktiske udfordringer i regionens erhvervsklynger.

Welfare Tech er en markedsdreven klynge for velfærdsteknologier, og programchef Karen Lindegaard fortæller at “Hos Welfare Tech har vi en klar strategi om, at vi meget gerne samarbejder med internationale klynger, da de giver vores virksomheder adgang til interessante markeder. Vi har derfor haft snøren ude i forhold til at finde mulige samarbejdsklynger, og her efterfølgende har jeg haft travlt med at tjekke op på kontakter blandt andet i Østrig, Sydtyskland og Australien.”

Også Peter Blach fra Offshoreenergy.dk har fået skabt relationer til netværk og klynger, blandt andet ved at åbne dørene for besøgende under konferencen, i en af de programsatte firmabesøg. “Vi har fået to konkrete kontakter fra Abu Dhabi og Brasilien ud af konferencen, som vi har forventninger til. Normalt skal vi selv ud og finde kontakterne i udlandet, og det er ikke altid let. Her kom de, der har interesse i Offshore til os, og vi var heldige at ramme nogle interessante personer. Den slags kontakter er meget værd for os”.

TCI-stafetten er givet videre og afholdes d. 10.-13.november 2014 i Monterrey, Mexico.

Se mere på www.tci2014.org