Nyhedsarkiv

12.06.2019

Konferencer giver mulighed for at positionere sig

”Det er en anerkendelse af vores virke og forskning, at forskningsgruppen er valgt som værter i 2019,” fortæller en stolt Jens Troelsen. ”Og vi slog da også på, at vi ’fik den hjem til Danmark’, da vi skrev ansøgningen til komitéen.” Læs mere.

.

06.06.2019

Tværfaglig konference skal sikre et godt arbejdsliv

207 forskere fra 23 lande mødtes i Odense, da konferencen WDPI – Work Disability Prevention and Integration Conference for første gang kom til Danmark. Læs mere.

.

04.06.2019

Månedens Mødested – Comwell har konferencerne i hjertet

Comwell Kolding har hjemme midt i Syddanmark omkranset af vand, skov og by. Et konferencested, hvor både beliggenhed, atmosfære og image er i balance. Læs mere.

.

21.05.2019

Europæisk cykelkongres besøger cykeløen Fyn

Det er lykkedes at tiltrække den prestigefyldte årskongres for den europæiske cykleunion (UEC) til Fyn og Odense, og derfor har generalsekretæren for UEC, Enrico Della Casa og formanden for Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen, netop besøgt Fyn. Et besøg, som kan betyde flere events på Fyn i fremtiden. Læs mere.

.

18.05.2019

IMEX Frankfurt – egen medicin fra en messestand

IMEX Frankfurt er en af de tre store europæiske messer på mødemarkedet. Derfor er det også et godt sted at være, når vi skal præsentere mulighederne for at afholde en konference i Syddanmark. Og så er det et godt sted at få en fornemmelse af, hvad der rør sig i branchen. Læs mere.

.

15.05.2019

Denmark Seeking to Drive Stronger “Outreach” Benefits for International Meetings

Denmark’s four leading meetings destinations, among these Inspiring Denmark, have banded together to launch a new outreach program designed to give international conventions more impact for both associations and destinations. Read more.

.

08.05.2019

Konferencen som en vej mod bedre patientbehandling

Der er mange gode grunde til at stille sig i spidsen for en konference. For Lillian Marcussen var det primært chancen for at styrke det tværfaglige samarbejde inden for en patientgruppe, der ofte lander mellem to stole. Læs mere her.

.

08.04.2019

Månedens Mødested: ”En kulturel oase i Odense”

I hjertet af Odense mødes kreativitet, konferencer og kærlighed til kunden. Kom tættere på ODEON og Radisson Blu H. C. Andersen Hotel. Læs mere her.

.

28.03.2019

Stærkt samarbejde sender førende ingeniører til syddansk hovedstad

Verdens førende ingeniører mødes i den Sønderjyske hovedstad, når den 13. udgave af årskonferencen IEEE CPE POWERENG slår dørene op til en verden af elektronik. Læs mere her.

.

25.03.2019

Fotokonkurrencen “En stemning af Syddanmark”

Hjælp os med at vise Syddanmark frem ved at deltage i vores fotokonkurrence dette forår. Konkurrencen løber fra d. 15. april til d. 15. juni 2019. Læs mere og deltag her.

.

22.03.2019

Anerkendt forskningsenhed fik bemærkelsesværdigt, internationalt besøg

Der har været fornemt besøg i Odense. Som forberedelse til prestigekonferencen ESMAC 2020, der afholdes i Odense i september 2020, var der d. 21.-23. marts site visit og bestyrelsesmøde. Læs mere her.

.

19.02.2019

Månedens mødested: Nærvær og natur hos Storebælt Sinatur

Fra moderne AV-udstyr til workshops i frugthaven. Storebælt Sinatur Hotel og Konference har et bredt mix af kunder, men alle bliver mødt med nærvær – og en skøn natur lige uden for døren.. Læs mere her.

.

13.02.2019

Hack konferencen

I januar samlede vi i Inspiring Denmark 20 skarpe fagfolk, ildsjæle og kreative specialister for i 12 timer at hacke konferencekonceptet. Målet var at løfte konferencerne i Syddanmark til nye højder i fremtiden og på den vis forberede os på fremtidens konferencer. Læs mere her.

.

01.02.2019

Hurra for Danmarks bedste værter i Syddanmark

38 % af alle kongresser og konferencer på dansk jord bliver afholdt i Region Syddanmark. Forklaringen ligger i en målrettet og yderst professionel satsning på området, som årligt giver syddanskerne en omsætning på næsten 8 mia. kroner. Læs mere her.

.

18.12.2018

Månedens mødested: Et konferencecenter med LEGO® i sit DNA

Læring fører til leg hos både børn og voksne. Senior Hotel Sales & Marketing Manager for LEGOLAND® Hotel & Conference Mads Keblovszki fortæller her om konferencecentrets koncepter. Læs mere her.

.

15.12.2018

Dagbog fra Dubai

57th ICCA Congress blev afholdt af vores brancheorganisation: International Congress and Convention Association – ICCA. Læs her et uddrag af Project Manager Morten Olstrups dagbog. Læs mere her.

.

12.12.2018

”Vi kan ikke leve af at lave telefonsalg”

Project Manager Marie Keller Rademacher er netop vendt hjem fra messen IBTM World i Barcelona. Vi har stillet vores kollega ’3 skarpe’ om, hvad det har givet hende at rejse ud. Læs mere her.

.

06.12.2018

”Jeg kunne faktisk ikke få armene ned”

30 deltagere var i november og december med på Inspiring Denmarks kursusforløb ASPIRE 2018. Fokus var denne gang den gode konference – før, under og efter. Læs om to af vores deltageres tilbagemeldinger her. Læs mere her.

.

16.11.2018

“Data giver os mulighed for at samles mere”

Sådan lyder det fra den amerikanske IT-guru Shomit Ghose, der er ambassadør for Inspiring Denmark. På vores ambassadørtræf den 1. november fortalte han om, hvordan han ser Syddanmark som Danmarks tech-centrum. Læs mere her.

.

02.11.2018

Ambassadører hædres for konferencearbejde for millioner

I oktober 2018 kunne VisitDenmarks rapport for mødeindustrien fortælle, at Syddanmark er kongres- og konferencedeltagernes foretrukne mødested med 1,28 mio. besøgende hvert år. Læs mere her.

.

22.10.2018

Månedens mødested: ”skønt til vandet og midt i landet”

NYBORG STRAND har en 119 år gammel historie med masser af udvikling og spænder mellem mødested, hotel, konferencecenter og badehotel. Læs mere her.

.

22.10.2018

Nøglen er et godt bagland

Laila Kjærbæk er en driftig kvinde, der efter at have stået i spidsen for det 15. Nordiske Symposium om Børnesprog også kan skrive konferencevært på visitkortet. En konference der i den grad fik succes. Læs mere her.

.

16.10.2018

Udenlandske mødedeltagere er en guldgrube

Kongres- og konferencedeltagere er værdifulde gæster i Syddanmark viser en ny rapport fra VisitDenmark. Og især de internationale konferencedeltagere, der forbruger 70 % mere i døgnet end en gennemsnitlig mødedeltager, bidrager stærkt. Læs mere her.

.

09.10.2018

En atypisk forsker med et stort drive

Sektionsleder i Energi ved Aalborg Universitet i Esbjerg Jens Bo Holm-Nielsen har efterhånden mange titler på CV’et. En af dem, han er særligt glad for, er konferencevært. Læs mere her.

.

01.10.2018

Månedens mødested: ”Vi skaber unikke universer”

Messe C er lig med rummelige haller, der altid byder på unikke oplevelser og fleksible løsninger. Læs mere her.

.

27.09.2018

Workshop i Sønderborg bygger broer

Den internationale forskergruppe DIMA mødtes til en workshop på tværs af forskningsfelter og sprog. Læs mere her.

.

17.09.2018

Vi vinder, når vi taber

Det at tabe en budrunde om et konferenceværtskab kan være første skridt mod et fremtidigt værtskab. Læs mere her.

.

27.08.2018

Syddanmark vinder international konference om robotkirurgi

SERGS’ 13. årlige møde om robotkirurgi inden for gynækologi er vundet til Syddanmark i 2021. Læs mere her.

.

23.08.2018

Internationale konferencer kan rekruttere udenlandsk viden

International Staff Day på OUH er et af tiltagene i samarbejdet mellem OUH og Inspiring Denmark. Målet er at sikre udenlandske videnskræfter til sygehuset. Læs mere her.

.

13.08.2018

Rettidig omhu gør en god konference

Dannie Kjeldgaard og Institut for Marketing og Management på SDU var i juni værter for den årlige internationale konference Consumer Culture Theory Conference. Han giver her sine gode råd til en vellykket konference. Læs mere her

.

28.06.2018

Syddanmark vinder international konference om robotkirurgi

SERGS’ 13. årlige møde om robotkirurgi inden for gynækologi er vundet til Syddanmark i 2021. Et site visit i Billund og Odense 10.-12. juni i år gav de internationale beslutningstagere et imponerende indblik i mulighederne i Syddanmark. Læs mere her

.

20.06.2018

Internationale konferencer kan rekruttere udenlandsk viden

International Staff Day på OUH er et af tiltagene i samarbejdet mellem OUH og Inspiring Denmark. Målet er at sikre udenlandske videnskræfter til sygehuset. Læs mere her

.

11.06.2018

Odense er verdens førende i forskning af forbrugerkultur

Odeon danner i slutningen af juni rammerne for en fire dage lang international konference om forbrugerkultur, der tiltrækker eksperter fra hele verden og har fokus på blandt andet digitale fænomener. Læs mere her

.

09.06.2018

En verdenskvinde kommer til Syddanmark

Hun tror på destinationsfortællinger og -følelser. Og brænder for ambitiøse udfordringer – både det nye Alsik eller bestyrelsesarbejdet for Inspiring Denmark. Mød kvinden der vil sætte Syddanmark på verdenskortet. Læs mere her

.

07.06.2018

Husk at lytte til alle gode råd

Projektet Filosofi i Skolen ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet, var i år værter for to internationale konferencer for første, men ikke sidste gang. Værtsskabet har nemlig givet større netværk og optimal eksponering af instituttets projekt Filosofi i Skolen.Læs mere her

.

05.06.2018

Op mod 20 procent af kvinder lider hver måned af smerte

SDU danner rammerne for nordisk konference om endometriose, der sætter fokus på en udbredt kvindelidelse, som hver måned koster to ud af 10 kvinder kraftige smerter.Læs mere her

.

05.06.2018

Mary protektor for Odenses største lægevidenskabelige kongres

Fra d. 10.-13. juni fandt den 41. nordiske kongres, The Nordic Federation of Obstetrics and Gynecology, NFOG sted i Odense. Over 750 af verdens førende læger inden for gynækologi og obstetrik stimlede sammen på Odeon, hvor blandt andet den dansk-kurdiske forfatter Sara Omar holdt oplæg om kvinders sundhed og rettigheder. Læs mere om konferencen her

.

22.05.2018

Inspiring Denmark på IMEX 2018

IMEX, Europas største mødefagmesse, blev afholdt 15.-17. maj. Her deltog Inspiring Denmark som udstiller under Visit Denmarks paraply sammen med 19 andre danske repræsentanter – blandt andet LEGOLAND Hotel og Comwell. Læs mere her og se billederne fra messen

.

18.05.2018

International automationskonference styrker AAU’s omdømme

Automatisering og robotteknologi inden for offshore olie og gas er i fokus, når Aalborg Universitet i Esbjerg inviterer industrien og forskere fra hele verden til den tredje IFAC-konference i Esbjerg. Læs mere her

.

18.05.2018

Overvældende interesse for børnesprogssymposium

Center for Sprog og Læring er for første gang vært for et nordisk symposium, der på deltagerantal langt overgår de forrige på området. Blandt årsagerne peges på spændende plenartaler og en stor hjælp fra Inspiring Denmark med at synliggøre symposiet. Læs mere her

.

18.05.2018

Forskertalentpris banede vej for nordisk konference

I de sidste dage af maj og første dag i juni lægger Hotel NYBORG STRAND i Nyborg lokaler til den første nordiske konference i personlig medicin, First Nordic Conference on Personalized Medicine. Læs mere her

.

06.04.2018

An Invitation to the International Staff from OUH and Department of Clinical Research, SDU

OUH and the Department of Clinical Research, SDU prioritize and encourage international cooperation and strive to be good places to work for everyone, not least researchers from abroad. Read more and sign up here

.

06.04.2018

Når Præsidenter og mødebranchen mødes i Vejle

Til brancheorganisationen ICCAs årsmøde i Vejle var blandt andet tendensen second tier cities på dagsordenen – en tendens der i høj grad gavner blandt andet Region Syddanmark. Læs mere her

.

08.03.2018

Verdens førende biogas-eksperter indtager Holsted

Nature Energys biogasanlæg i Holsted bærer verdens førertrøje, når det gælder om at udnytte affald til transport og energi. Det har omverdenen fået øje på og tager på rundvisning i det sydjyske i midten af maj. Læs mere her

.

05.03.2018

Skandinaviens turisme- og mødebranche retter blikket mod Vejle

Munkebjerg Hotel, Spinderihallerne og LEGO House i Billund bliver i tre dage i marts centrum for Skandinaviens førende turist- og eventorganisationer. Visit Denmark, MeetDenmark, Wonderful Copenhagen og alle de andre danske turisme- og eventorganisationer er der og ligeså deres skandinaviske pendanter – lige fra Meet in Reykjavík i vest til Helsinki Convention Bureau i øst – når Inspiring Denmark inviterer til ICCA Scandinavias årlige Chapter Meeting 2018 den 7.-9. marts. Læs mere her

.

01.03.2018

Klog på konferencer

Evaluering med deltagere og værter hjælper Inspiring Denmark til at blive endnu bedre til at rådgive, og de syddanske mødesteder og byer til at målrette deres produkt.Læs mere her

.

26.02.2018

TourismX – Din idé. Fremtidens turisme

Vil du se din idé blive til virkelighed? TourismX skaber de optimale rammer, så din forretningsidé kan blive realiseret. Læs mere her

.

18.01.2018

Odense bliver til maj Europas centrum for filosofi med børn

Filosoffer fra hele Europa strømmer til Odense i maj 2018 til det årlige netværksmøde for SOPHIA, der arbejder på at udvikle og fremme filosofi med børn. Læs mere her

.

16.01.2018

Inspiring Denmark hjælper med at runde Patient@home af

Der behøver ikke altid være en international konference, der skal bydes på, før Inspiring Denmark rykker ud med sin assistance.

Nordens største sundheds- og velfærdsteknologiske projekt Patient@home har fået god hjælp og rådgivning af Inspiring Denmark, inden projektet rundes af med afslutningskonference 1. februar i år. Læs mere her

.

10.01.2018

Har du tilmeldt dig inspirationsdagen på OUH og SDU?

Ansatte og forskere på OUH og SDU har d. 31. januar mulighed for at deltage i inspirationsdagen på OUH med temaet “Internationale konferencer”. Her vil du som spirende vært få indsigt i, hvordan OUH og Inspiring Denmark kan hjælpe dig med at tiltrække og arrangere internationale konferencer og Master Classes. Læs mere her

.

09.01.2018

Synes du også, at momsreglerne er en jungle?

Nu er der heldigvis hjælp og vejledning at hente i de retningslinjer, som MeetDenmark har udarbejdet for Inspiring Denmark, Visit Aalborg, Visit Aarhus og Wonderful Copenhagen. Læs mere her

.

11.12.2017

Det personlige møde slår stadig cyberspace

Teknologi og borgerinddragelse er de ekstra krydderier til konferencer, som også vil være morgendagens foretrukne mødeform. Inspiring Denmark sendte et team til Prag i midten af november for at deltage på 56th ICCA Congress i Prag.Læs mere her

.

08.12.2017

Syddansk retsmedicin fik placeret sig på verdenskortet

Konferencen ISFRI i 2017 var Retsmedicinsk Institut på Syddansk Universitets første som konferencevært, men det positive udfald har givet mod på flere af slagsen i fremtiden.Læs mere her

.

06.12.2017

Nyudnævnt ambassadør: Konferencer giver opmærksomhed som ikke kan købes for penge

Nikolaj Malchow-Møller, dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, har sluttet sig til Inspiring Denmarks ambassadørkorps. Han er ikke i tvivl om, at internationale konferencer styrker universitetets omdømme og evne til at tiltrække topforskere.Læs mere her

.

04.12.2017

Turister skaber jobs – og især konferencegæster bruger penge

Odense Kommune har skabt en turismestrategi, som målrettet går efter jobskabelse og øget turismeforbrug. Nye tal fra VisitDenmark bekræfter, at styrket fokus på turisme kan være med til at skabe byens transformation.Læs mere her

.

15.11.2017

Sønderborg lander international konference om effektelektronik

Danmark valgt som vært for første gang for IEEE CPE-POWERENG Conference i 2019. Læs mere her

.

08.11.2017

Internationale konferencer har samfundsmæssig effekt

Synlighed og netværksdannelse er blandt de største gevinster, når forskere vælger at være vært for internationale konferencer, konkluderer forsker Thomas Trøst Hansen. Læs mere her

.

06.11.2017

Ambassadør-udnævnelse styrker Syddanmarks indsatsområder

Inspiring Denmark understreger med fire nye ambassadører inden for blandt andet droneindustrien og erhvervslivet sin forretningsstrategi. Læs mere her

.

31.10.2017

Sydvestjysk udviklingsnetværk spiret ud af ambassadørroller

Sydvestjysk Sygehus og Aalborg Universitet Esbjerg har via Inspiring Denmark fundet fælles fodslag i udvikling af forskning og rekruttering af skarpe hjerner til Esbjerg. Læs mere her

.

13.10.2017

Der er god energi i Syddanmark i oktober

EnerComp 2017 i Esbjerg og Offshore Disruption i Odense vil måske give nogle af svarene på de spørgsmål, der blev rejst på Climate Neutrality Conference i Sønderborg tidligere på måneden. Læs mere her

.

29.09.2017

Syddanmark slår sin position fast på konference-verdenskortet

19 internationale konferencer til Syddanmark på 13 måneder. Det er status for Inspiring Denmark, der hver dag arbejder fokuseret på at åbne udlandets øjne for Syddanmark, når næste internationale konference skal afvikles. Læs mere her

.

23.09.2017

Potentiale frigives i konferencesamarbejde

Oplæg på Det Tekniske Fakultet inspirerede til samarbejde om internationale konferencer på tværs af sektorer. 20 minutter. Inspiring Denmark behøver ikke mere for at skabe synlighed og interesse for det arbejde, vi gør, når en international konference skal tiltrækkes til Syddanmark. Læs mere her

.

18.09.2017

Odense bryder Lunds konferencedominans

Odense bliver næste år vært for den femte Genomic Medicin Nordic konference. Der skulle et stærkt, professionelt samarbejde til for, at Odense til næste år bryder Lunds hidtidige ubrudte række af værtskab for Genomic Medicin Nordic konference. Læs mere her

.

07.09.2017

Vi gør det hårde arbejde lettere

Inspiring Denmark såede frø på SDU til endnu flere internationale konferencer i Syddanmark. Var du klar over, at du ikke behøver at have en konkret konference i tankerne, inden du kontakter Inspiring Denmark? Læs mere her

.

05.09.2017

Sammen kan vi løse klimaudfordringerne

Hvordan tager kommuner, byer og virksomheder ansvar for den grønne omstilling? Det er omdrejningspunktet, når 100 % Climate Neutrality-konferencen finder sted på Alsion i Sønderborg 4.-5. oktober 2017. Læs mere her

.

05.09.2017

Vi samler viden for din skyld

Hvad synes deltagerne om konferencen? Hvad mener værterne om Inspiring Denmarks hjælp? Det er nogle af de parametre, vi måler på efter hver konference eller support. Hvorfor? Det kan Morten Olstrup, Project Manager hos Inspiring Denmark, fortælle mere om. Læs mere her

.

01.09.2017

Site Visits lokker konferencer til

Når Inspiring Denmark har budt på konferencer, inviterer vi, som en af vores services, beslutningstagere til Syddanmark på et såkaldt Site Visit, hvor de kan få hilst på værter og oplevet venues. Læs mere her

.

04.07.2017

Case om kongres: Sønderborg er fyr og flamme

Der var gang i den i Sønderborg, da byen var samlingspunkt for tusindvis af brandmænd fra hele Europa. Feuwehr-Sternfahrt er den største internationale fagfestival for brand- og redningsfolk, og blev i år blev afholdt for 22. gang. i Sønderborg Læs mere her

.

30.06.2017

Inspiring Denmark med til at søsætte international konference

European Maritime Day – en af de største maritime konferencer i Europa – skal afholdes i Svendborg i 2024. Læs mere her

.

29.06.2017

Inspiring Denmark på besøg I ODEON og LEGO House

Inspiring Denmark har været på rundvisning i LEGO House og Odeon, to af regionens nye, store mødesteder. Vi fik en rundvisning begge steder, og blev taget rigtigt godt imod. Læs mere her

.

26.06.2017

Kom til NICE FORUM og få inspiration til at skabe oplevelser og service i verdensklasse

NICE FORUM afholdes i år d. 2. juni kl. 9.30-13.00 på Best Western Hotel Fredericia. Læs mere her

.

22.06.2017

Inspiring Denmark på IMEX

IMEX, Europas største mødefagmesse, blev i år afholdt i Frankfurt d. 16.-18. maj. Messen er en platform for både markedsføring og salg i mødebranchen, og Inspiring Denmark deltog under Visit Denmark´s paraply sammen med 13 andre virksomheder. Læs mere her

.

15.06.2017

Stor opbakning fra SDU og Odense Universitetshospital

Der var stor opbakning fra de ansatte på Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, da Inspiring Denmark i samarbejde med direktionen på OUH for fjerde gang udsendte en survey til forskere på OUH og Klinisk Institut. Læs mere her

.

07.06.2017

Case om kongres: Appetit på fotografering

Omkring 200 professionelle madfotografer fra hele verden var samlet til Food Photo Festival i Spinderihallerne i Vejle 18.-21. maj. Læs mere her

.

01.06.2017

Danmark er det 14. bedste land i verden til at tiltrække kongresgæster

Danmark ligger nummer 14 på listen over de lande i verden med flest kongresgæster. Det er netop offentliggjort i den årlige opgørelse udført af den internationale møde- og kongresorganisation, ICCA. Læs mere her

.

20.04.2017

Tilbud om kompetenceløft til turismevirksomheder

Det ambitiøse projekt Danske Turismekompetencer har til formål at hjælpe de danske turismevirksomheder med at indfri deres vækstpotentialer. Gennem skræddersyede forløb vil projektet tilføre væsentlige kompetencer til virksomhedernes ledere og medarbejdere. Læs mere her

.

12.04.2017

Velkommen til ny partner

Det er os en glæde at byde Best Western Plus Hotel Fredericia velkommen i Inspiring Denmarks partnernetværk. Hotel Fredericia har gennemgået en større renovering. Herudover har de bygget en ny fløj med 41 nye værelser og 2 mødelokaler, så det 4-stjernede hotel i dag tilbyder 118 værelser og lokaler med plads til op til 250 gæster.

.

07.04.2017

Marsvin på dagsordenen

En målrettet indsats resulterede i, at 350 deltagere fra 25 lande sætter kursen mod Middelfart, når European Cetacean Society afholder deres årlige havpattedyrskonference den 29., 30. april og 1.-3. maj 2017 på Hindsgavl Slot i Middelfart.  Læs mere her

.

03.04.2017

Mange nye konferencer til Syddanmark

2016 blev et rigtig godt år for arbejdet i Inspiring Denmark. Sammen med dedikerede værter, professionelle konferencehoteller og andre gode samarbejdspartnere tiltrak Inspiring Denmark 18 internationale konferencer med en estimeret omsætning på 45 millioner kroner til Region Syddanmark. Læs mere her

.