Nyudnævnt ambassadør: Konferencer giver opmærksomhed som ikke kan købes for penge

Nikolaj Malchow-Møller, dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, har sluttet sig til Inspiring Denmarks ambassadørkorps. Han er ikke i tvivl om, at internationale konferencer styrker universitetets omdømme og evne til at tiltrække topforskere.

Inspiring Denmarks ambassadørkorps er vokset til 87 medlemmer efter at Nikolaj Malchow-Møller, dekan på SDUs samfundsvidenskabelige fakultet, officielt er indtrådt i netværket i 2017. På fakultetet står han i spidsen for over 500 ansatte og 11.500 studerende på over 60 forskellige uddannelser – og er derfor ganske naturligt også involveret i en del af de konferencer, som fakultetets mange forskere arrangerer.

Internationale konferencer betyder rigtig meget for at vise, at vi er en del af det internationale forskningssamfund, men også for at få det internationale forskningssamfunds opmærksomhed. Derfor er det helt afgørende, at vi ikke bare er med som deltagere på internationale konferencer, men også som arrangører af internationale konferencer her på SDU, fortæller dekanen.

Synlig opbakning = flere konferencer

Hos Inspiring Denmark arbejder Project Manager Morten Olstrup tæt sammen med forskere på SDU, der ønsker at tiltrække eller afholde konferencer. I dette arbejde er det afgørende at have opbakning oppefra, påpeger han.

Vi er meget glade for, at vi i Nikolaj Malchow-Møller har en ambassadør med et stort engagement for internationale konferencer. Når forskere går med tanker om at blive konferenceværter, har det stor betydning med synlig opbakning fra ledelsen. Mærker man opbakningen, er der langt større sandsynlighed for, at man vil kaste sig ud i et konferenceprojekt. Det Samfundsvidenskabelige Fakultets forskere stiller sig regelmæssigt i spidsen for internationale konferencer, og det vidner om en god opbakning, forklarer Morten Olstrup.

Nikolaj Malchow-Møller ser frem til mange fremtidige konferencer arrangeret af fakultetets forskere – det gavner nemlig både den enkelte forsker med værtskabet såvel som universitetet mere overordnet, der især kan udnytte anledningen til at tiltrække nye medarbejdere.

Det giver en opmærksomhed på SDU, som man ikke kan købe for penge. Folk kommer hertil, ser hvad vi kan, og hvilket miljø vi har. Det tror jeg har meget stor betydning, både for vores omdømme, men måske i helt særlig grad for vores evne til at rekruttere internationale forskere til SDU efterfølgende, afslutter han.

Læs mere om Inspiring Denmarks ambassadørkorps her.

.