Op mod 20 procent af kvinder lider hver måned af smerte

SDU danner i år rammerne for den nordiske NCE-konference om endometriose.

Konferencen sætter fokus på en udbredt kvindelidelse, der hver måned betyder kraftige smerter for to ud af 10 kvinder.

Hver eneste måned er op mod 20 procent af alle kvinder i den fødedygtige alder plaget af smerter. Årsagen er lidelsen endometriose, som mange lider af uden at vide det.

Endometriose betyder, at man har livmoderslimhinden uden for livmoderen, og det kan give voldsomme smerter i forbindelse med menstruationscyklus og ved samleje.

Tidligere måtte kvinderne leve med de tilbagevendende, månedlige smerter, indtil lægevidenskaben opdagede en sammenhæng mellem endometriose og smerter. 

Lidelsen og behandlingen af den er omdrejningspunktet, når ca. 100 førende nordiske eksperter inden for området mødes mødes i Odense. Konferencen The 5th Nordic Conference on Endometriosis (NCE) varer fra fredag 8. juni til søndag 10. juni 2018.

Overtog fra Island

“Faktisk var det Islands tur til at stå for konferencen. Men eftersom vi i kølvandet på NCE-konferencen er værter for den internationale konference, NFOG, for de samme deltagere, foreslog islændingene, at det ville give mere mening at lægge NCE-konferencen i Odense som optakt til NFOG,” forklarer Bjarne Rønde Kristensten, ledende overlæge på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D, OUH, der er vært for både NCE- og NFOG-konferencerne.

Inspiring Denmark kom hurtigt ind i billedet med program for NCE-konferencen og hotelreservationer.

Et godt program

“Inspiring Denmark står altid klar til at hjælpe med det samme. Det har betydet, at vi på relativt kort tid har fået NCE konferencen på benene. Vi har også været heldige at få stor hjælp fra gode, lokale kræfter på OUH. Både fra erfarne overlæge og en håndfuld yngre læger, der har trukket et stort læs. Uden den hjælp var det ikke gået,” siger han.

Konferencen, der har eksisteret i ca. 20 år og er den femte af sin slags, har kun én gang tidligere været i Danmark – i Svendborg. Men selv om den kommende konference blev arrangeret i en fart, har det ikke haft betydning for det faglige indhold. Tværtimod.

“Det er lykkedes os at få skruet et rigtigt godt videnskabeligt program sammen,” lyder det tilfreds fra Bjarne Rønde Kristensen.

.


FAKTA 

Læs mere om NCE-konference lige her.

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner.