Potentiale frigives i konferencesamarbejde

Inspiring Denmarks oplæg på Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet inspirerede til samarbejde om konferencer mellem det syddanske forskningsmiljø og erhvervsliv.

 

– Internationale konferencer er en vigtig platform til at synliggøre Det Tekniske Fakultets stærke fagmiljøer og forskning. Vi er glade for, at Inspiring Denmark hjælper vores forskere med at føre konferenceidéer ud i livet, og er med til at tiltrække prestigefyldte events. Desuden kan vores forskere drage nytte af Inspiring Denmarks gode netværk, der får potentielle samarbejdspartnere til at mødes, siger Henrik Bindslev, dekan på Det Tekniske Fakultet, og en af Inspiring Denmarks 84 ambassadører.

 

Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet var netop rammen om det oplæg om internationale konferencer, som Inspiring Denmark onsdag den 27. september 2017 holdt for fakultetets ledelse samt ledere fra fakultetets centre og sektioner.

 

Synliggør fagmiljøer og forskning

– Vi har tidligere tiltrukket og supporteret konferencer på Det Tekniske Fakultet, og har så sent som i forsommeren været med til at tiltrække en ph.d.-sommerskole inden for nanoteknologi, siger Morten Olstrup, der er Project Manager hos Inspiring Denmark, og var en af oplægsholderne.

 

Oplægget satte blandt andet fokus på de potentialer, der ligger mellem det private erhvervsliv, brancheorganisationer og forskningsmiljøet. At der kan skabes god synergi i at samarbejde om en fælles international konference eller event på tværs af sektorer, er den årligt tilbagevendende velfærdsteknologiske WHINN-uge i Odense et meget aktuelt eksempel på. Inspiring Denmark var med til at facilitere samarbejde mellem de involverede parter, da WHINN blev startet, og har siden løbende understøttet ugen.

 

Inspiring Denmarks oplæg handlede desuden om at vise ansigt over for dem, der ikke tidligere har haft gavn af Inspiring Denmarks support. Ligeledes gav det mulighed for at tale videre om nuværende idéer og projekter, som organisationen samarbejder med Det Tekniske Fakultet om.

 

Fakta

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for erhvervsturisme, som gratis hjælper erhvervsliv og forskermiljøer med at trække internationale konferencer til regionen.

Her på siden kan du læse meget mere om, hvem Inspiring Denmark er, og hvad de kan dig hjælpe med.

 

Kontaktinformation

Morten Olstrup, Project Manager i Inspiring Denmark, tlf. 2115 9968, e-mail mol@inspiringdenmark.dk