Syddanmark vinder international konference om robotkirurgi

SERGS’ 13. årlige møde om robotkirurgi inden for gynækologi er vundet til Syddanmark i 2021.

Et site visit i Billund og Odense 10.-12. juni 2018 gav de internationale beslutningstagere et imponerende indblik i mulighederne i Syddanmark.

Syddanmark bliver om tre år vært for en konference om robotkirurgi inden for gynækologi, SERGS 13th Annual Meeting on Robotic Gynaecological Surgery.

Værterne for konferencen bliver Odense Universitetshospitals Gynækologisk Obstetriske Afdeling. En afdeling, der tidligere i år var værter for den til dato største lægefaglige internationale kongres i Syddanmark med 844 deltagere, NFOG2018 (The Nordic Federation of Obstetrics and Gynecology).

Besøg i Billund og Odense

I juni var de internationale beslutningstagere på site visit i det syddanske. Et site visit arrangeres af Inspiring Denmark og er et gratis besøg i Syddanmark for at besigtige mulige konference- og overnatningsfaciliteter.

Besøget bragte de to repræsentanter til både ODEON i Odense og LEGOLAND Hotel & Conference og LEGO House i Billund. Og begge steder gjorde et meget stort indtryk.

“Det er langt fra alle, der byder de internationale beslutningstagere på site visits, som vi gør i Inspiring Denmark. De havde aldrig oplevet et site visit af en sådan art før. Så de var meget begejstrede,“ fortæller Lene Lysholt, der er Senior Project Manager hos Inspiring Denmark.

“Great facilities”

De to inviterede fra SERGS, Rene Verheijen og Thomas Ind, har da også kvitteret for det vellykkede site visit med følgende ord:

“We have had a very welcoming and hospitable site visit to South Denmark (Odense and Bilund) in preparation for the SERGS 2021 meeting. All the credits go to the Odense team for exposing us to the great facilities available there.”

Værter i fuld aktion

Besøget i Syddanmark var nøje tilrettelagt, så det faldt samtidig med NFOG konferencen i Odense. En konference SERGS’ to udsendte dermed også fik mulighed for at opleve. På den måde fik de oplevet de kommende værter for SERGS’ 13. årlige møde i 2021 i en reel konferencesituation.

Hvor mange gæster, der vil besøge robotkirurgi konferencen i 2021 i Syddanmark, vides endnu ikke.

Om en måned rejser ledende overlæge, Bjarne Rønde Kristensen, fra OUH’s afdeling for Gynækologi og Obstetrik til Milano for at promovere konferencen i Syddanmark i 2021.


FAKTA

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner.

Vil du vide mere, eller skal du selv stå i spidsen for en konference, så kontakt os i dag.

Læs mere om SERGS her.