Syddansk konferenceturisme styrkes med tocifret millionbevilling

Syddansk Vækstforum har netop bevilget i alt 10 mio. kr. til Inspiring Denmark for de kommende to år. Kronerne skal styrke arbejdet med at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark fortæller formand Grete Højgaard.

Formand for Fonden Inspiring Denmark er glad. 31 internationale konferencer, 23.000 hotelovernatninger, og et estimeret øget forbrug på ca. 70 mio. kroner. Det er, hvad Inspiring Denmark har skabt i den syddanske region på blot to år.

Der er kroner og ører, flere turister og dermed behov for flere servicehænder, når internationale konferenceturister tiltrækkes. Det har Syddansk Vækstforum netop anerkendt. På sit seneste møde, onsdag 20. juni 2018, vedtog Vækstforum at støtte Syddanmarks organisation for udvikling af erhvervsturisme, Inspiring Denmark, med godt 10 mio. kr. for 2019 og 2020.

Internationale højdespringere tiltrækker internationale konferencer

“Vi er naturligvis rigtigt glade for, at Syddansk Vækstforum fortsat kan se, at vi lykkes med at fremme og udvikle konferenceturismen i Syddanmark. Konferenceturister er mindst lige så vigtige at tiltrække til vores område som ferieturister. For vi ved, at internationale erhvervsturister har et gennemsnitligt døgnforbrug, der er mindst fem gange så højt som ferieturister generelt.”

“Vi ser også Vækstforums bevilling som en anerkendelse af, at vi lykkes med at samle opbakning hele vejen rundt. Som noget nyt er både Odense Universitetshospital (OUH), Syddansk Universitet (SDU) og University College Lillebælt (UCL) gået aktivt ind i positioneringen af Syddanmark som international højdespringer blandt forsknings- og uddannelsesmiljøer. Og det er netop deres høje niveau og ambitioner, som tiltrækker konferencerne,” siger Grete Højgaard, der er formand for Fonden Inspiring Denmark.

Når en international konference vindes til de syddanske byer, er det som regel i tæt samarbejde med et sygehus, en uddannelsesinstitution og erhvervslivet. Og her har de for længst fået øjnene op for Inspiring Denmarks ydelser, som i øvrigt ydes vederlagsfrit.

Det virker!

“Inspiring Denmark har inden for de seneste fem år været helt afgørende for, at OUH’s forskere har vundet værtskabet for en række nordiske og internationale konferencer. Både nationale og internationale konferencer er vigtige for vores forskere. Det er nemlig her, de foreløbige forskningsresultater diskuteres, nye samarbejdspartnere findes, og nye projekter aftales,” siger Kim Brixen, direktør for OUH og uddyber:

“Nu om dage er der en høj grad af professionalisme omkring kongresserne. Alle forventer, og med rette, at det praktiske arrangement klapper, så man kan koncentrere sig om det væsentlige – forskningen. Inspiring Denmark har stor erfaring, som vi trækker på. Den enkelte afdeling på OUH afholder typisk konferencer med års mellemrum. Inspiring Denmark er i felten hver dag. Og det virker!”

Det er blot få uger siden, at op mod 800 af verdens førende eksperter inden for gynækologi og obstetrik var samlet i Odense til den i øvrigt til dato største lægevidenskabelige kongres i Syddanmark.

“Inspiring Denmark var afgørende for, at Odense overhovedet vandt konferencen. En konference af den størrelse betyder meget for erhvervslivet og for Odense, men absolut også for vores forskere,” understreger han.

Konferencer giver appetit på flere besøg

Det er ikke kun regionens største by Odense, der lykkes med at tiltrække udenlandske konferencer.

Inspiring Denmark arbejder for hele Syddanmark og motiverer de syddanske værter til at placere konferencerne i de byer, hvor lokale erhvervs- og forskningsstyrker spiller godt sammen med de internationale gæsters. Derfor er en række byer interesseret i at gøre sig gældende i samarbejdet med Inspiring Denmark.

Fx. har Sønderborg vundet værtskab for prestigefyldte internationale konferencer på energiområdet og en stor europæisk maritim konference kommer til Svendborg.

“Når vi sammen med værterne lykkes med at tiltrække flere kongresser, møder og konferencer til regionen, smitter det betydeligt af. Både på både hotellers, restauranters og turistattraktioners omsætning og derigennem på beskæftigelsen. Og når det er sagt, skal vi ikke være blinde over for, at en vellykket kongres i smukke lokaler, en god nats søvn på et pænt og serviceminded hotel og lækker mad på tallerkenen kan give den internationale konferenceturist appetit på at vende tilbage til området som ferieturist sammen med sin familie,” siger Grete Højgaard, formand for Fonden Inspiring Denmark.


YDERLIGERE OPLYSNINGER

Grete Højgaard, formand for Fonden Inspiring Denmark, tlf. 3050 6556

FAKTA – INSPIRING DENMARK

Inspiring Denmark har til formål at tiltrække flere internationale møder og konferencer til Syddanmark.

Det sker dels ved at motivere syddanske forsknings- og erhvervsmiljøer til at blive værter for internationale konferencer og dels ved at hjælpe værterne med at afgive bud på konferencerne, og dermed synliggøres også konference- og mødesteder over for udlandet.

Inspiring Denmarks ydelser er vederlagsfri og understøtter Syddansk Vækstforums handlings- og investeringsplan om vækst i antallet af internationale overnatninger og turismeomsætningen.

Læs mere om Syddansk Vækstforums handlings- og investeringsplan her.