Syddansk retsmedicin fik placeret sig på verdenskortet

Konferencen ISFRI i 2017 var Retsmedicinsk Institut på Syddansk Universitets første som konferencevært, men det positive udfald har givet mod på flere af slagsen i fremtiden.

 

Et større fagligt netværk. Et perfekt udstillingsvindue for, hvad både instituttet og byen kan byde på. Tiltrækning af udenlandske hjerner til det syddanske institut.

 

Sådan sammenfatter institutleder Peter Mygind Leth fra Retsmedicinsk Institut på Syddansk Universitet oplevelsen af at have fungeret vært for den internationale konference 6th ISFRI Congress, der fandt sted 10.-13. maj 2017.

 

En god erfaring rigere

Vi er et mindre institut, der kun består af fem læger, så konferencen var med til at give os erfaring i at afvikle konferencer, forklarer Peter Mygind Leth.

 

Peter Mygind Leth og instituttet blev opfordret til at tage værtsskabet for den 6. konference inden for det retsmedicinske felt, der særligt handler om retsmedicinsk billeddiagnostik. Men selve arbejdet med at udbrede kendskabet blandt potentielle deltagere, også internationalt, om den 6. konference stod Inspiring Denmark for.

 

Enestående assistance

Inspiring Denmark har tidligere hjulpet os med at forsøge at tiltrække en konference, som desværre gik til en anden vært. Men det var oplagt for os at bruge Inspiring Denmark til at hjælpe med at lave foldere og roll ups, så vi kunne gøre reklame for vores konference, når nu vi var afsted til andre internationale arrangementer, siger institutlederen og tilføjer:

Vi fik en enestående assistance fra Inspiring Denmark, så det var en meget positiv oplevelse for os.

 

Indsatsen lykkedes, og 165 deltagere fra hele verden indtog Odense i fire dage i maj.

 

Terror som tema

Vi valgte at skille os ud fra de tidligere konferencer ved at introducere et tema. Det blev til ”Retsmedicinsk billediagnostik i en terrortid” og bød på indlæg om terroranslag i både Paris, London, Oslo og det nedskudte ukrainske fly, forklarer han.

 

I dag, godt et halvt år efter konferencen, kan institutlederen konstatere, at der efterfølgende har været en italiensk læge tilknyttet instituttet i et halvt år, og der indløber jævnligt henvendelser fra andre læger om et forløb på det syddanske institut.

 

Særnummer på vej

Jeg kan ikke sige med 100 procent sikkerhed, at det udelukkende skyldes konferencen. Men den har helt klart været medvirkende til, at vi er kommet mere på verdenskortet inden for det retsmedicinske område, siger han.

 

I øvrigt udkommer det retsmedicinske fagmagasin, Journal of Forensic Radiology and Imaging, med et særnummer inden for kort tid. Her vil flere emner fra 6th ISFRI Congress i Odense blive berørt.

.