Sundhedsplejersker bygger broer

19. september 2016

En lang række nationaliteter er i disse dage at finde på Hotel LEGOLAND. Trods de spændende omgivelser er det imidlertid ikke klodser de har på hjernen. Derimod er fokus, blandt de 130 gæster fordelt på 20 nationaliteter, på forebyggelse af ​​uligheder i forhold til menneskers sundhed, uanset verdensdel.

Konferencen 4th International Global Network of Public Health Nursing Conference, som afholdes den 19. – 20. september i Billund har det overordnede tema ‘Bridging the gap in public health nursing’. Konferencens fokus spænder lige fra vold i hjemmet til udfordringer ved vaccinationer.

Efter flere års forberedelse er de danske arrangører i det Faglige Selskab for Sundhedsplejersker i Danmark glade for endelig at kunne byde deres kolleger velkommen i Danmark til et spændende 2 dages program. Formand Susanne Lücke og tidligere næstformand Christina Louise Lindhardt glæder sig over, at 130 delegerede har fundet vej til den internationale konference i Billund.    

Susanne Lücke er ikke i tvivl, når hun bliver spurgt om hvad det vigtigste udbytte er ved at påtage sig værtskabet. ”Networking-delen er meget vigtig. Samtidigt betyder det også meget for os, at deltagerne får nyeste og opdateret viden på, hvad der rør sig i sundhedsplejen på verdensplan, både forskningsmæssigt og klinisk”.

Konferencen afholdes for 4 gang, og der var tydelig gensynsglæde blandt de delegerede, som mødte hinanden søndag eftermiddag til konferencens velkomstreception på Hotel LEGOLAND. Alt fra konferencens talere til lego-papegøjer på værelset blev vendt blandt de mange ankomne gæster. 

Konferencen er arrangeret i samarbejde med Global Network of Public Health Nursing, hvis medlemmer består af 26 nationaliteter, hvoraf 20 er repræsenteret på konferencen i Billund.

Bag konferencen ligger mange forberedelser og en af de involverede i arbejdet er Inspiring Denmark, som har hjulpet med bl.a. markedsføringsmaterialet, som kan ses her.
Christina Louise Lindhardt er én af Inspiring Denmarks 82 ambassadører, som i samarbejde med Inspiring Denmark arbejder på at tiltrække konferencer og kongresser til Syddanmark.

Se indslag fra TVS her

 

Fakta Inspiring Denmark

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for erhvervsturisme, som gratis hjælper erhvervsliv og forskermiljøer med at trække internationale konferencer til regionen. Inspiring Denmark er en selvstændig fond, som finansieres af midler fra bl.a. Syddansk Vækstforum, kommuner, hoteller og konferencesteder.